Υλικά:
▪︎ 200γρ.δαμασκηνα αποξηραμένα
▪︎ 200 ml καυτό νερό
▪︎ 110 γρ. κακάο
▪︎ 4 αυγά
▪︎ 75 γρ. μελάσα
▪︎ 1/2 κ.γ μαγειρική σόδα
▪︎ λίγο αλάτι
▪︎ 1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας
▪︎ 80γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
Εκτέλεση :
Βάζεις τα δαμάσκηνα σε ένα μπολ με το ζεστό νερό και τα αφήνεις για 30 λεπτά να μουλιάσουν. Μετά τα χτυπάς στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρες.
Σε ένα μπολ βάζεις το κακάο, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και τα ανακατεύεις.
Σε ένα μπολ με τον πουρέ από τα δαμάσκηνα, προσθέτεις τα αυγά, τη μελάσα και τη βανίλια. Αφού τα ανακατέψεις με το σύρμα, προσθέτεις σιγά σιγά τη λιωμένη σοκολάτα.
Μεταφέρεις το μίγμα με το κακάο στο μίγμα με τα δαμάσκηνα και ανακατεύεις με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
Προθερμαίνεις το φούρνο στον αέρα στους 175 βαθμούς.
Βάζεις λαδόκολλα στο ταψί του κέικ και ρίχνεις το μείγμα.
Τοποθετείς το ταψί του κέικ μέσα σε ένα άλλο βαθυ ταψί στο οποίο έχεις βάλει νερό μέχρι τη μέση.
Ψήνεις για 40 λεπτά και ύστερα βγάζεις το κέικ από το νερο και το αφήνεις να κρυωσει.
Καλή απόλαυση!😉