Διαχείριση Βάρους

Στόχος είναι η τροποποίηση διατροφικής συμπεριφοράς, η κινητοποίηση και η υποστήριξη της διαχείρισης του σωματικού βάρους. Το άτομο μαθαίνει να κάνει τις σωστές για εκείνον επιλογές και να τις διατηρεί σε βάθος χρόνου καθώς και να διερευνά τη σχέση τροφής και συναισθημάτων.

Μέσω της λήψης διατροφικού -ιατρικού ιστορικού, σωματομετρήσεων και τη μέθοδο της βιο-ηλεκτρικής εμπέδησης (ΒΙΑ), δημιουργούμε ένα  εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής με βάση:

– τις ανάγκες,
– τους στόχους,
– τις προτιμήσεις και
– τον τρόπο ζωής σου

Στόχος μας, να εντοπίσουμε μέσα από ένα αναλυτικό ιατρικό και διαιτητικό ιστορικό αλλά και την περιγραφή της καθημερινότητας του ατόμου διατροφικές συνήθεις και συμπεριφορές που οδηγούν στην αύξηση του βάρους.

Από την άλλη, η αύξηση του σωματικού βάρους μπορεί να αποτελεί σε ορισμένες περιπτώσεις μία απαιτητική διαδικασία. Αντίστοιχα  θα δουλέψουμε μαζί έτσι ώστε σταδιακά και πάντα με θρεπτικό τρόπο να αυξήσεις το σωματικό σου βάρος σωστά.

Η πρώτη συνεδρία αποτελεί τη πιο βασική διαδικασία,  διαρκεί 1- 1:30 ώρα και χωρίζεται σε τρία μέρη:

1.Στις σωματικές μετρήσεις (ύψος, βάρος, περίμετρος μέσης, κοιλιάς, γοφών, ανάλυσης της σύστασης του σώματος με την ζυγαριά-λιπομετρητή Tanita, μέτρηση βασικού μεταβολισμού (ΒΜR) με το Fitmate)

2. Στη λήψη ιατρικού και διατροφικού ιστορικού. Λαμβάνουμε πληροφορίες για το ιατρικό ιστορικό σου, την πορεία του βάρους σου, τις διατροφικές συνήθειες της οικογένειας και το τρόπο ζωής σου.

3.Στη στοχοθέτηση σύμφωνα με αυτά που θέλεις να πετύχεις μέσα από τις συνεδρίες μας

Οι επόμενες συνεδρίες διαρκούν 30- 40 λεπτά περιλαμβάνουν τις απαραίτητες μετρήσεις, αξιολόγηση της εβδομάδας, διατροφική εκπαίδευση και εξατομικευμένο πλάνο διατροφής.

Η συχνότητα των επαναληπτικών συνεδριών ορίζεται με βάση τις ανάγκες σου.