Διατροφογενετικά τεστ

Με το διατροφογενετικό test DNA, ελέγχονται γενετικές τροποποιήσεις που διευκολύνουν τον επιστήμονα υγείας να παρέχει απόλυτα εξατομικευμένες διατροφικές συμβουλές.

Η Διατροφογενετική (Nutrigenetics) και η Διατροφογενωμική (Nutrigenomics) αποτελούν νέα πεδία επιστήμης που εξετάζουν το πώς τα γονίδιά μας επηρεάζουν την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών και επομένως την υγεία μας, αλλά και το αντίστροφο, δηλαδή το πώς οι διατροφικές συνήθειες που έχεις υιοθετήσει επιδρούν στα γονίδια μας και συνολικά στον τρόπο λειτουργίας του οργανισμού μας.

Τα γενετικά τεστ αποτελούν τα εργαλεία αυτών των πεδίων επιστήμης που θα μας δώσουν πληροφορίες για την υγεία μας και που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βελτιώσουμε τον τρόπο ζωής μας ώστε να πετύχουμε τη «βέλτιστη» εκδοχή του εαυτού μας.

Γι’ αυτά γίνεται ανάλυση του γονιδιώματος μας απλά με λήψη δείγματος σάλιου.

Έτσι, μπορούμε:
• Να αποκτήσουμε βαθύτερη γνώση για τις ανάγκες μας σε θρεπτικά συστατικά (υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λιπαρά, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία)
• Να προλάβουμε πιθανές ανεπάρκειες σε βιταμίνες & ιχνοστοιχεία
• Να αναγνωρίσουμε πιθανές τροφικές ευαισθησίες σε πχ καφεΐνη, λακτόζη, αλκοόλ, γλουτένη,
• Να διαχειριστούμε αποτελεσματικότερα το βάρος μας με μεγαλύτερη εξατομίκευση του διατροφικού πλάνου
• Να μάθουμε για το αν έχουμε προδιάθεση για αύξηση βάρους και για χρόνια νοσήματα πχ σακχαρώδη διαβήτη, καρδιαγγειακά νοσήματα και
• Να βελτιώσουμε την αθλητική μας απόδοση μέσω της αναγνώρισης προδιάθεσης τραυματισμών, ταλέντων στον αθλητισμό, μέχρι και του κινήτρου μας για άσκηση.

Απευθύνονται σε άτομα κάθε ηλικίας, αλλά δεδομένου του προληπτικού τους χαρακτήρα, όσο νωρίτερα καθορίσουμε τις ατομικές μας προδιαθέσεις και ανάγκες, τόσο πιο αποτελεσματικά μπορούμε να δράσουμε, ώστε να προλάβουμε δυσμενείς για την υγεία μας καταστάσεις.