Aς συστηθούμε

Σπούδασα στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος στη Θεσσαλονίκη και έπειτα από 2 περίπου χρόνια ολοκλήρωσα και τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο Πανεπίστημιο Loughborough στην Αγγλία με τίτλο MSc in Sports and Exercise Nutrition. Εκεί έμεινα ένα χρόνο, όπου τους τελευταίους 4 μήνες ασχολήθηκα με τη πτυχιακή μου διατριβή με θέμα την επίδραση της άσκησης στην όρεξη, στην ενεργειακή πρόσληψη και στην μεταβολή της ορμόνης γκρελίνης.

Ξεκινώντας να εργάζομαι σαν διαιτολόγος, πίστευα ότι ένα διαιτολόγιο δεν μπορεί να είναι μόνιμα κολλημένο στο ψυγείο, αλλά χρειάζεται και αλλαγή διατροφικής συμπεριφοράς. Έτσι λοιπόν θέλησα να εξελιχτώ περισσότερο.

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης επιμόρφωσης, παρακολούθησα στο Κέντρο Ψυχολογικών Εφαρμογών (ΚΕ.Ψ.ΕΦ) δυο 6μηνα σεμινάρια ψυχολογικής προσέγγισης της διαιτολογικής πράξης, το «Πέρα από τα Όρια της Δίαιτας» και «Δεξιότητες Επικοινωνίας και συμβουλευτικής για Διαιτολόγους» που με βοήθησαν πολύ στην επικοινωνία με τους πελάτες αλλά και στην τροποποίηση διατροφικής συμπεριφοράς ως μέθοδο απώλειας βάρους. Συνέχισα με το σεμινάριο «Διατροφικές Διαταραχές σε Παιδιά & Ενήλικες – Σύγχρονες Θεραπευτικές παρεμβάσεις» από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης  Psychopedia

Αναζητώντας περισσότερα πάνω σε αυτή την συνδυαστική προσέγγιση διατροφής και ψυχολογίας παρακολούθησα το NLP Wellbeing Diploma by INLPTA, όπου εστιάζει στην εκπαίδευση του μυαλού μας ώστε να κάνουμε την αλλαγή μόνιμη.

Με στόχο να ανανεώσω τις γνώσεις μου στον τομέα της αθλητικής διατροφής, παρακολούθησα το σεμινάριο «Ειδικός Αθλητικής Διατροφής», υπό την αιγίδα του International Society of Sports Nutrition (ISSN), ενώ στον τομέα της Κλινικής διατροφής  παρακολούθησα το εντατικό επιμορφωτικό σεμινάριο “Το διαιτητικό σχήμα FODMAPs” που απευθύνεται σε ασθενείς με Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου.

Τέλος, έχω ολοκληρώσει  το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Master Practitioner of Eating Disorders and Obesity που διοργανώνει το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών σε συνεργασία με το NCED της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς θέλω να εξελίσομαι όλο και περισσότερο στον τομέα της διατροφής.

Επαγγελματική Εμπειρία

Το 2009 ξεκίνησα να εργάζομαι ως διαιτολόγος και από το 2019, παρέχω τις διατροφικές συμβουλές μου στο διαιτολογικό μου γραφείο στο Νέο Ψυχικό. Παράλληλα, από το Μάρτιο του 2020 είμαι υπεύθυνη διαιτολογικού τμήματος στην Ευρωκλινική.

Τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα ξεκίνησαν στο πλαίσιο της πρακτικής μου άσκησης, σε ένα διαιτολογικό γραφείο, αλλα και ως εκπαιδευόμενη Διαιτολογικού Τμήματος στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, όπου εργάστηκα εθελοντικά πάνω σε κλινικά περιστατικά και πήρα εμπειρίες δουλεύοντας στο νοσοκομειακό περιβάλλον.

Θέλοντας να μπω και στο χώρο των συμπληρωμάτων, εργάστηκα για δύο χρόνια σε φαρμακείο ως υπεύθυνη για τα διατροφικά συμπληρώματα αλλά και για τη δημιουργία ηλεκτρονικού φαρμακείου. Παράλληλα, για ένα χρόνο, παρείχα διατροφική υποστήριξη στη ψυχολογική ομάδα « Εγώ, το Φαγητό και η Σχέση μας» που διεξαγόταν στο κέντρο ψυχοθεραπείας Εν- δια- φέρω.

Μιας και το μεταπτυχιακό μου είναι πάνω στον αθλητισμό, έχω συνεργαστεί με αρκετές ακαδημίες. Ακόμα, έχω συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε ακαδημίες ποδοσφαίρου σε συνεργασία με τον ΟΠΑΠ, αλλά και σε δημοτικά σχολεία παρουσιάζοντας την αξία της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής, σχεδιασμένες από το Ινστιτούτο Prolepsis σε συνεργασία με το Υπ. Παιδείας.

Επίσης, ως μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, συμμετείχα στη δημιουργία ενότητας εκπαίδευσης ενήλικων στελεχών του ΣΕΠ με θέμα “Διατροφική Διαπαιδαγώγηση παιδιών- εφήβων”.

Ακόμα και τώρα συμμετέχω στη δημιουργία και υλοποίηση διατροφικών εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών προγραμμάτων για παιδιά μιας και αυτά μαθαίνουν καλύτερα όταν το απολαμβάνουν.

Από το 2018 αποτελώ επιστημονικός συνεργάτης και αρθρόγραφος στο medNutrition, το πρώτο portal Διατροφής σε Ελλάδα και Κύπρο  καθώς και στο Fitness Motivation Hellas.

Λίγα λόγια για να με γνωρίσεις καλύτερα…

Αν και καλοκαιρινό σπορ, το beach volley είναι ένα από τα τελευταία μου χόμπυ. Στις προπονήσεις, πατώντας στην άμμο νιώθεις την ξεγνοιασιά του καλοκαιριού και την ελευθερία του να πέσεις στα «μαλακά». Μέσα στην εβδομάδα, δε λείπει και το μάθημα pilates, το οποίο με βοηθάει στο να νιώθω δραστήρια σωματικά και ψυχικά για την υπόλοιπη ημέρα. Μου αρέσει να ταξιδεύω αρκετά, να «μένω» στη φύση παίρνοντας βαθιές ανάσες και να εξερευνώ νέα μέρη, παρέα με φίλους αλλά και τον τετράποδο γλυκό «μπελά» μου, Φοίβο.

Feel Nutrition

Είναι ένας ζεστός και φιλόξενος χώρος, που προσφέρει ευεξία και θετική ενέργεια, για να ξεκινήσεις και να βρεις τον καλύτερο σου εαυτό.

Είναι εξοπλισμένο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας για ακριβείς μετρήσεις αλλά και με διατροφικά εργαλεία για την σταδιακή τροποποίηση της διατροφικής σου συμπεριφοράς και την υιοθέτηση ενός νέου τρόπου ζωής. Στόχος του «Feel Nutrition» είναι να εστιάσει στα δυνατα σου σημεια, για να δυναμώσεις κι άλλο!

Ο ρόλος μου είναι να σε εκπαιδευσω βήμα βήμα ώστε να αντιμετωπίσεις τον εαυτό σου και το σώμα σου με θετική σκέψη, Ως διαιτολόγος θα σου προσφέρω όλη την υποστήριξη, και την διακριτικη καθοδηγηση που χρειάζεσαι για να βρεις τον πιο ωραίο και υγιή εαυτό σου, αρχίζοντας  με κάτι που θα έχει διάρκεια. Ο τρόπος που δουλεύω εστιάζει περισσότερο στην αλλαγή τρόπου ζωής και σκέψης, έτσι ώστε να μπορείς να διατηρήσεις και εσύ το αποτέλεσμα που θέλεις.