Ρύζι με λαχανικά και αυγό

Απρ 19, 2021 | Συνταγές

Μερίδες: 4

Θα χρειαστείς:

  • 200 γρ. ρύζι
  • 100-150 γρ. λαχανικά (λάχανο, καρότο, κρεμμύδι, αρακά, καλαμπόκι, μπρόκολο, φύτρες κ.α)
  • 3 αυγά
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Πώς θα το φτιάξεις:

  1. Σε μέτρια φωτιά βράζουμε το ρύζι μέσα σε 1 λίτρο αλατισμένου νερού. Μόλις είναι έτοιμο, το στραγγίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε δυνατή φωτιά θερμαίνουμε το γουοκ ή ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε δυο κουταλιές ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς. Τα κάνουμε στην άκρη μέσα στο τηγάνι.
  4. Βάζουμε δύο κουταλιές ελαιόλαδο στην άκρη, σπάμε τα αυγά και ανακατεύουμε συνεχώς όλα τα υλικά μαζί μέσα στο καυτό σκεύος.

 

Καλή απόλαυση!