Μερίδες: 4
Θα χρειαστείς:
- 200 γρ. ρύζι
- 100-150 γρ. λαχανικά (λάχανο, καρότο, κρεμμύδι, αρακά, καλαμπόκι, μπρόκολο, φύτρες κ.α)
- 3 αυγά
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Πώς θα το φτιάξεις:
- Σε μέτρια φωτιά βράζουμε το ρύζι μέσα σε 1 λίτρο αλατισμένου νερού. Μόλις είναι έτοιμο, το στραγγίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε δυνατή φωτιά θερμαίνουμε το γουοκ ή ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε δυο κουταλιές ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς. Τα κάνουμε στην άκρη μέσα στο τηγάνι.
- Βάζουμε δύο κουταλιές ελαιόλαδο στην άκρη, σπάμε τα αυγά και ανακατεύουμε συνεχώς όλα τα υλικά μαζί μέσα στο καυτό σκεύος.
Καλή απόλαυση!