Μερίδες 12
Υλικά :
- 1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρο (μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο φιλέτο μπακαλιάρου ή άλλο φιλέτο ψαριού)
- 5-6 πατάτες
- 2 αυγά
- 3/4 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη (όσο χρειάζεται για να έχουμε ένα σφιχτό μείγμα)
- Λίγο αλεύρι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Πώς θα το φτιάξεις:
- Βράζουμε τις πατάτες για 20′ να μαλακώσουν και τις λιώνουμε σε μπολ με πιρούνι.
- Βάζουμε τον μπακαλιάρο σε κατσαρόλα και τον σκεπάζουμε με νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση και τον βράζουμε για 5-6′. Τον αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια τον μαδάμε σε κομματάκια. Στη συνέχεια τον ρίχνουμε στο μπολ με τις πατάτες και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και αλατοπίπερο.
- Τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά και πλάθουμε το μείγμα σε κεφτέδες. Τα αραδιάζουμε σε δίσκο, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε για 30′ στο ψυγείο να σφίξουν.
- Βάζουμε σε μπολ λίγο αλεύρι και το αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα χτυπημένα αυγά και σε ένα τρίτο τη φρυγανιά. Βουτάμε έναν έναν κεφτέ στο αλεύρι, στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά, καλύπτοντάς τους καλά.
- Τους βάζουμε σε λαδόκολλα, στους 180 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
Καλή απόλαυση!😉