Υλικά :
- 500 γρ ψίχα από πορτοκαλί κολοκύθα
- 270 γρ αλεύρι
- 150 ml χυμό πορτοκαλιού
- 2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 120 ml ελαιόλαδο
- 60 ml κονιάκ
- 80 γρ μέλι
- 1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
- 1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
- 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
- 1 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
Πώς θα το φτιάξεις:
- Τρίβουμε την κολοκύθα και την βάζουμε μέσα σε μια βαμβακερή πετσέτα και την πιέζουμε πάνω από ένα μπολ ώστε να αφαιρέσουμε την υγρασία.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και όλα τα υλικά εκτός από την κολοκύθα και ανακατεύουμε καλά με την βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Προσθέτουμε την κολοκύθα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε εώς ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα. Δεν θα πρέπει να μας ανησυχεί αν θα είναι κάπως σφικτό.
- Λαδώνουμε πολύ καλά ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 23 εκ. Ψήνουμε την πίτα για 50-60 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς στον αέρα.
- Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει και κατόπιν κόβουμε σε κομμάτια. Σερβίρουμε προσθέτοντας μέλι ή σιρόπι σφενδάμου.
Καλή απόλαυση!😉