Κολοκυθόπιτα γλυκιά χωρίς φύλλο

Ιαν 10, 2022 | Συνταγές

Υλικά :

  • 500 γρ ψίχα από πορτοκαλί κολοκύθα
  • 270 γρ αλεύρι
  • 150 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 60 ml κονιάκ
  • 80 γρ μέλι
  • 1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
  • 1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

Πώς θα το φτιάξεις: 

  • Τρίβουμε την κολοκύθα και την βάζουμε μέσα σε μια βαμβακερή πετσέτα και την πιέζουμε πάνω από ένα μπολ ώστε να αφαιρέσουμε την υγρασία.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και όλα τα υλικά εκτός από την κολοκύθα και ανακατεύουμε καλά με την βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Προσθέτουμε την κολοκύθα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε εώς ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα. Δεν θα πρέπει να μας ανησυχεί αν θα είναι κάπως σφικτό.
  • Λαδώνουμε πολύ καλά ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 23 εκ. Ψήνουμε την πίτα για 50-60 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς στον αέρα. 
  • Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει και κατόπιν κόβουμε σε κομμάτια. Σερβίρουμε προσθέτοντας μέλι ή σιρόπι σφενδάμου. 

Καλή απόλαυση!😉