Καστανόσουπα βελουτέ

Δεκ 8, 2020 | Συνταγές

Μερίδες: 4

Θα χρειαστείς:

  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 500γρ. βρασμένα κάστανα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
  • 1,5 λίτρο ζεστό ζωμό λαχανικών
  • αλάτι, πιπέρι, κάρυ
  • 4 κ.σ γιαούρτι 2%

 

Πώς θα το φτιάξεις:

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνεις το λάδι και προσθέτεις τα βρασμένα κάστανα. Μετά από 3-4 λεπτά ρίχνεις το πράσο και το καρότο. Συνεχίζεις το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα.
  2. Σβήνεις με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτεις το ζωμό.
  3. Αφήνεις τη σούπα να βράσει για 30-35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και άλλο τα κάστανα.
  4. Αποσύρεις την κατσαρόλα από την φωτιά και πολτοποιείς με το ραβδομπλέντερ.
  5. Ρίχνεις το αλάτι, πιπερι κάρυ, ανακατεύεις και σερβίρεις με μια κουταλιά γιαούρτι για κάθε μερίδα.

 

Κάστανα…Ιδιαίτερα θρεπτική τροφή, πλούσια σε:

  • πρωτεΐνη και φυτικές ίνες.
  • βιταμίνη C, ασβέστιο και αντιοξειδωτικές βιταμίνες.

Καλή απόλαυση!