Μερίδες: 4
Θα χρειαστείς:
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 500γρ. βρασμένα κάστανα
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
- 1,5 λίτρο ζεστό ζωμό λαχανικών
- αλάτι, πιπέρι, κάρυ
- 4 κ.σ γιαούρτι 2%
Πώς θα το φτιάξεις:
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνεις το λάδι και προσθέτεις τα βρασμένα κάστανα. Μετά από 3-4 λεπτά ρίχνεις το πράσο και το καρότο. Συνεχίζεις το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα.
- Σβήνεις με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτεις το ζωμό.
- Αφήνεις τη σούπα να βράσει για 30-35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και άλλο τα κάστανα.
- Αποσύρεις την κατσαρόλα από την φωτιά και πολτοποιείς με το ραβδομπλέντερ.
- Ρίχνεις το αλάτι, πιπερι κάρυ, ανακατεύεις και σερβίρεις με μια κουταλιά γιαούρτι για κάθε μερίδα.
Κάστανα…Ιδιαίτερα θρεπτική τροφή, πλούσια σε:
- πρωτεΐνη και φυτικές ίνες.
- βιταμίνη C, ασβέστιο και αντιοξειδωτικές βιταμίνες.
Καλή απόλαυση!