Πικάντικη καροτόσουπα

Φεβ 16, 2021 | Συνταγές

Υλικά (4 μερίδες)

  • 1 κιλό καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κομμάτι τζίντζερ 2εκ. καθαρισμένο και ξυσμένο στον τρίφτη
  • 1 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • 1 κουτ. σούπας κάρι (όχι πολύ καυτερό)
  • 400ml γάλα καρύδας (1 κονσέρβα)
  • 700ml ζωμό λαχανικών φρέσκο ή από κύβο
  • αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση :

  1. Μέσα σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε για 5 λεπτά το κρεμμύδι, σκόρδο, το τζίντζερ και την πιπερίτσα τσίλι.
  2. Προσθέτετε το κάρι, τα καρότα. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύετε για 10 λεπτά.
  3. Ρίχνετε το γάλα καρύδας και το ζωμό λαχανικών. Όταν έρθει η σούπα σε βρασμό, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.
  4. Πολτοποιείτε επιτόπου μέσα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ ή στο μπλέντερ σε 2-3 δόσεις.

 

Καλή απόλαυση 🙂