Υλικά (4 μερίδες)
- 1 κιλό καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κομμάτι τζίντζερ 2εκ. καθαρισμένο και ξυσμένο στον τρίφτη
- 1 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
- 1 κουτ. σούπας κάρι (όχι πολύ καυτερό)
- 400ml γάλα καρύδας (1 κονσέρβα)
- 700ml ζωμό λαχανικών φρέσκο ή από κύβο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση :
- Μέσα σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε για 5 λεπτά το κρεμμύδι, σκόρδο, το τζίντζερ και την πιπερίτσα τσίλι.
- Προσθέτετε το κάρι, τα καρότα. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύετε για 10 λεπτά.
- Ρίχνετε το γάλα καρύδας και το ζωμό λαχανικών. Όταν έρθει η σούπα σε βρασμό, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.
- Πολτοποιείτε επιτόπου μέσα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ ή στο μπλέντερ σε 2-3 δόσεις.
Καλή απόλαυση 🙂