Μερίδες: 10
Θα χρειαστείς:
- 100γρ. χουρμάδες απύρηνους βασιλικούς
- 2 κουταλιές νερό
- ½ κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
- ½ κ.γ κανέλα
- λίγο γαρύφαλλο
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 20γρ. καρύδια αλεσμένα
- 50 γρ. βρώμη αλεσμένη
- 30γρ. κουβερτούρα
- 5 γρ. λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο
Πώς θα το φτιάξεις:
- Βάζουμε στο μπλέντερ τους χουρμάδες και καλύπτουμε με 2 κουταλιές νερό, τη βανίλια και τους χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη πάστα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε την πάστα, προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα καρύδια, τη βρώμη και ανακατεύουμε. Προαιρετικά πασπαλίζουμε τα χέρια μας με λίγη κανέλα και σχηματίζουμε τα μπαλάκια.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα με το λάδι καρύδας ή το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Καλή απόλαυση!