Υλικά για 2 άτομα:
φρέσκο σπανάκι, kale , φρέσκο κρεμμυδάκι, λεμόνι
1/2 γλυκοπατάτα, κομμένη σε κυβάκια
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένο
χυμός 1/2 μοσχολέμονου
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1/4 κ.γ. πάπρικα
1/4 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. ρίγανη
αλάτι κ πιπέρι
2 κ.σ. αμύγδαλο φιλέ
1 κ.σ. μαύρο σουσάμι
Σάλτσα:
1 κ.γ. γεμάτη ταχίνι
2 κουταλάκια μηλόξυδο
2 κουταλάκια μέλι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμός 1/2 μοσχολέμονου
Εκτέλεση:
Βάζω σε ένα μπολ τις πατάτες. Χτυπώ τη 1 κ.σ. λάδι με το μοσχολέμονο, το κύμινο, την πάπρικα, τη ρίγανη, το αλάτι κ το πιπέρι κ περιχύνω τις πατάτες. Ανακατεύω καλά με τα δάχτυλα κ τοποθετώ τα κυβάκια σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα μαζί με το κρεμμύδι κ το σκόρδο. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Βγάζω από τον φούρνο. Κόβω το σπανάκι και το kale, μοιράζω τις πατάτες από πάνω. Πασπαλίζω με το σουσάμι, το αμύγδαλο. Χτυπώ τα υλικά της σάλτσας και περιχύνω στη σαλάτα
Καλή σας απόλαυση!