Υλικά (για 4 άτομα):
- 1 ½ κιλό πράσα, σε λεπτές ροδέλες
- 200 γρ. ρύζι γλασέ
- 1 φλ. τσαγιου ζεστός ζωμός λαχανικών ή νερό
- 1 κ.γ δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
- ¼ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φλ. τσαγιού ντοματάκια κονσέρβας, ελαφρώς χτυπημένα
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κ.γ κουρκουμάς.
Για το σερβίρισμα:
- 1-3 μπαστουνάκια σέλερι, σε φετούλες
- Χυμός από ένα λεμόνι
- Γιαούρτι
Πώς θα το φτιάξεις:
- Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και αχνίζουμε το πράσο με το αλάτι ελαφρά, σε μέτρια φωτιά για 6-7 λεπτά, κατόπιν ρίχνουμε τον κουρκουμά, το δεντρολίβανο, το ζωμό και τη ντομάτα και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε όσο χρειάζεται για να μαλακώσει, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε καυτό νερό.
- Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το σέλερι με δυο κουταλιές της σούπας από τον χυμό λεμονιού και το αφήνουμε να μαριναριστεί μέχρι να γίνει το φαγητό.
- Σερβίρουμε στα πιάτα, ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο ωμό, πασπαλίζουμε με το σέλερι και ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού. Συνοδεύουμε με το γιαούρτι.
Καλή απόλαυση!😉