Πρασόρυζο με σέλερι, κουρκουμά και γιαούρτι

Νοέ 9, 2021 | Συνταγές

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 1 ½ κιλό πράσα, σε λεπτές ροδέλες 
  • 200 γρ. ρύζι γλασέ 
  • 1 φλ. τσαγιου ζεστός ζωμός λαχανικών ή νερό  
  • 1 κ.γ δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο 
  • ¼ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 
  • 1 φλ. τσαγιού ντοματάκια κονσέρβας, ελαφρώς χτυπημένα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
  • 1 κ.γ κουρκουμάς.

Για το σερβίρισμα: 

  • 1-3 μπαστουνάκια σέλερι, σε φετούλες  
  • Χυμός από ένα λεμόνι 
  • Γιαούρτι  

 

Πώς θα το φτιάξεις: 

  • Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και αχνίζουμε το πράσο με το αλάτι ελαφρά, σε μέτρια φωτιά για 6-7 λεπτά, κατόπιν ρίχνουμε τον κουρκουμά, το δεντρολίβανο, το ζωμό και τη ντομάτα και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε όσο χρειάζεται για να μαλακώσει, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε καυτό νερό.
  • Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το σέλερι με δυο κουταλιές της σούπας από τον χυμό λεμονιού και το αφήνουμε να μαριναριστεί μέχρι να γίνει το φαγητό.
  • Σερβίρουμε στα πιάτα, ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο ωμό, πασπαλίζουμε με το σέλερι και ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού. Συνοδεύουμε με το γιαούρτι.  

Καλή απόλαυση!😉