Υλικά :
- 250 γρ. φουντούκια ψημένα, αποφλοιωμένα και ανάλατα
- 8 χουρμάδες απύρηνους
- 3 κ.γ. κακάο άγλυκο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.σ. λάδι καρύδας
- 1/3 φλιτζ. νερό (ή κάποιο φυτικό ρόφημα)
Πώς θα το φτιάξεις:
- Βάζουμε τα φουντούκια για 2-3 λεπτά στα μικροκύματα ή για 5 λεπτά σε ένα ταψάκι στον φούρνο (έτσι θα βγάλουν πιο εύκολα τα έλαιά τους).
- Βγάζουμε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες, τους τοποθετούμε σε βαθύ μπολ με βραστό νερό. Τους αφήνουμε να μουλιάσουν για 20-30 λεπτά.
- Αλέθουμε τα φουντούκια στο multi. Εδώ θέλει υπομονή, μέχρι να πετύχετε smooth, ρευστή υφή. Θέλει περίπου 10-15 λεπτά. Με μια σπάτουλα βοηθάμε το μείγμα που έχει κολλήσει στα τοιχώματα.
- Μόλις οι χουρμάδες μαλακώσουν, στραγγίζουμε το νερό και με ένα πιρούνι τους λιώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία πάστα και προσθέτουμε στο multi μαζί με το φουντουκοβούτυρο.
- Προσθέτουμε το λάδι καρύδας λιωμένο και το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το νερό σιγά, σιγά ανάλογα με την υφή που θέλουμε.
Η πραλίνα φουντουκιού που φτιάξαμε διατηρείται στο ψυγείο το πολύ για 7-8 ημέρες, λόγω του νερού που περιέχει.
Καλή απόλαυση!😉