Πραλίνα Φουντουκιού

Φεβ 15, 2024 | Συνταγές

Υλικά :

  • 250 γρ. φουντούκια ψημένα, αποφλοιωμένα και ανάλατα
  • 8 χουρμάδες απύρηνους
  • 3 κ.γ. κακάο άγλυκο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 1/3 φλιτζ. νερό (ή κάποιο φυτικό ρόφημα)

Πώς θα το φτιάξεις:

  1. Βάζουμε τα φουντούκια για 2-3 λεπτά στα μικροκύματα ή για 5 λεπτά σε ένα ταψάκι στον φούρνο (έτσι θα βγάλουν πιο εύκολα τα έλαιά τους).
  2. Βγάζουμε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες, τους τοποθετούμε σε βαθύ μπολ με βραστό νερό. Τους αφήνουμε να μουλιάσουν για 20-30 λεπτά.
  3. Αλέθουμε τα φουντούκια στο multi. Εδώ θέλει υπομονή, μέχρι να πετύχετε smooth, ρευστή υφή. Θέλει περίπου 10-15 λεπτά. Με μια σπάτουλα βοηθάμε το μείγμα που έχει κολλήσει στα τοιχώματα.
  4. Μόλις οι χουρμάδες μαλακώσουν, στραγγίζουμε το νερό και με ένα πιρούνι τους λιώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία πάστα και προσθέτουμε στο multi μαζί με το φουντουκοβούτυρο.
  5. Προσθέτουμε το λάδι καρύδας λιωμένο και το αλάτι και ανακατεύουμε.
  6. Ρίχνουμε το νερό σιγά, σιγά ανάλογα με την υφή που θέλουμε.

Η πραλίνα φουντουκιού που φτιάξαμε διατηρείται στο ψυγείο το πολύ για 7-8 ημέρες, λόγω του νερού που περιέχει.

Καλή απόλαυση!😉