Υλικά
(για 4 άτομα)
500 γρ. πένες
250 γρ. τρυφερά φύλλα από σπανάκι
250 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ κ.σ. φυλλαράκια μαϊντανού για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
ξύσμα από μισό λεμόνι
½ φλιτζάνι κρασί λευκό
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε στο λάδι τα μανιτάρια και το σκόρδο προσεκτικά ώστε να μην καούν. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το σπανάκι. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 8-10 λεπτά περίπου μέχρι το σπανάκι να μαλακώσει. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τις ταλιατέλες.
2. Βράζουμε τις πένες για 1 λεπτό λιγότερο χρόνο από αυτόν που αναφέρεται στη συσκευασία.
3. Προσθέτουμε στο τηγάνι με το σπανάκι τον μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού συνεχίζοντας το βράσιμο για 1 λεπτό ακόμη.
4. Σουρώνουμε τις πένες και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τα μανιτάρια και το σπανάκι.
5. Γαρνίρουμε με φυλλαράκια μαϊντανού και σερβίρουμε.