Υλικά:
-
- 1 πακέτο μακαρόνια
- 3 παντζάρια καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
- 3 σκελίδες σκόρδο
- Λίγο βασιλικό
- 60 γρ. λευκά αμύγδαλα
- 100 γρ. φέτα
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
- Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
Πώς θα το φτιάξεις:
- Βάζουμε τα πατζάρια και τα σκόρδα σε ταψάκι φούρνου πάνω σε λαδόκολλα, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και βαλσάμικο.
- Ψήνουμε για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, ετοιμάζουμε την σάλτσα πέστο. Σε ένα multi βάζουμε τα αμύγδαλα, τη φέτα, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τα παντζάρια και το σκόρδο.
- Προσθέτουμε περίπου 2 κουτάλες νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν, στην σάλτσα για να ομογενοποιηθεί το πέστο.
- Όταν βράσουν τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε χωρίς να τα στραγγίσουμε στο μπολ με την σάλτσα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακομά από την κατσαρόλα.
- Σερβίρουμε ζεστά τα ζυμαρικά με θρυμματισμένη φέτα.
- Αντί για φέτα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μυζήθρα, ανθότυρο.
Καλή απόλαυση!😉