Μακαρόνια ολικής με σάλτσα πέστο παντζαριού

Οκτ 11, 2021 | Συνταγές

Υλικά: 

    • 1 πακέτο μακαρόνια
    • 3 παντζάρια καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
    • 3 σκελίδες σκόρδο
    • Λίγο βασιλικό
    • 60 γρ. λευκά αμύγδαλα
    • 100 γρ. φέτα
    • Χυμό από 1/2 λεμόνι
    • Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

Πώς θα το φτιάξεις:

  1. Βάζουμε τα πατζάρια και τα σκόρδα σε ταψάκι φούρνου πάνω σε λαδόκολλα, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και βαλσάμικο.
  2. Ψήνουμε για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς.
  3. Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, ετοιμάζουμε την σάλτσα πέστο. Σε ένα multi βάζουμε τα αμύγδαλα, τη φέτα, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τα παντζάρια και το σκόρδο.
  4. Προσθέτουμε περίπου 2 κουτάλες νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν, στην σάλτσα για να ομογενοποιηθεί το πέστο.
  5. Όταν βράσουν τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε χωρίς να τα στραγγίσουμε στο μπολ με την σάλτσα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακομά από την κατσαρόλα.
  6. Σερβίρουμε ζεστά τα ζυμαρικά με θρυμματισμένη φέτα.
  • Αντί για φέτα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μυζήθρα, ανθότυρο.

Καλή απόλαυση!😉