Υλικά :
- 1 μεσαίο κουνουπίδι
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 800 γρ ντομάτα αποφλοιωμένη
- 6 λιαστές ντομάτες
- 250 γρ τριμμένη μοτσαρέλα
- 75 γρ φρυγανιά
- 100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
- 1 κ.γ. ρίγανη
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Πώς θα το φτιάξεις:
- Καθαρίζουμε καλά το κουνουπίδι και το κόβουμε σε παχιές φέτες. Τις βάζουμε σε ένα ταψί περασμένο με λαδόκολλα, περιχύνουμε με 4 κ.σ. ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 30 λεπτά.
- Σε μια μεσαία κατσαρόλα βάζουμε 3κ.σ. ελαιόλαδο να κάψει, ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά. Ρίχνουμε το σκόρδο, την πάπρικα και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
- Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη αποφλοιωμένη ντομάτα, τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά.
- Σε ένα πυρίμαχο σκεύος απλώνουμε λίγη από την σάλτσα ντομάτας, το κουνουπίδι και το καλύπτουμε με την μοτσαρέλα και την υπόλοιπη σάλτσα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την φρυγανιά, το τριμμένο τυρί, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε. Καλύπτουμε το φαγητό με αυτό το μείγμα και το βάζουμε στο φούρνο.
- Ψήνουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει η κρούστα.
Καλή απόλαυση!😉