Κουνουπίδι κοκκινιστό με τυρί

Απρ 11, 2022 | Συνταγές

Υλικά  : 

  • 1 μεσαίο κουνουπίδι
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 800 γρ ντομάτα αποφλοιωμένη
  • 6 λιαστές ντομάτες
  • 250 γρ τριμμένη μοτσαρέλα
  • 75 γρ φρυγανιά
  • 100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

Πώς θα το φτιάξεις:

  1. Καθαρίζουμε καλά το κουνουπίδι και το κόβουμε σε παχιές φέτες. Τις βάζουμε σε ένα ταψί περασμένο με λαδόκολλα, περιχύνουμε με 4 κ.σ. ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 30 λεπτά.
  2. Σε μια μεσαία κατσαρόλα βάζουμε 3κ.σ. ελαιόλαδο να κάψει, ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά. Ρίχνουμε το σκόρδο, την πάπρικα και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη αποφλοιωμένη ντομάτα, τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά.
  4. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος απλώνουμε λίγη από την σάλτσα ντομάτας, το κουνουπίδι και το καλύπτουμε με την μοτσαρέλα και την υπόλοιπη σάλτσα.
  5. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την φρυγανιά, το τριμμένο τυρί, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε. Καλύπτουμε το φαγητό με αυτό το μείγμα και το βάζουμε στο φούρνο.
  6. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει η κρούστα.

Καλή απόλαυση!😉