Μερίδες: 6
Υλικά :
- 1 φλιτζ. κινόα, ξεπλυμένη
- 1 μέτρια πράσινη πιπεριά, σε κυβάκια
- 1 ½ φλιτζ. μανιτάρια, κομμένα
- ½ φλιτζ, κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 φλιτζ. σάλτσα ντομάτας
- 1 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
- 1 κ.σ. σκόρδο λιωμένο
- 1 μεγάλο αυγό
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 1 φλιτζ. τριμμένη μοτσαρέλα
- 2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 450 γρ. στήθος κοτόπουλο, χωρίς δέρμα και κόκκαλα
- Αλατοπίπερο
Πώς θα το φτιάξεις:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 °C και ρίχνουμε μαγειρικό σπρέι σε ένα πυρέξ διαστάσεων 25 εκ. x 35 εκ.
- Τοποθετούμε την κινόα (που δεν έχει μαγειρευτεί) στο πυρέξ και έπειτα προσθέτουμε από πάνω τα λαχανικά.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε και τη σάλτσα ντομάτας, τον ζωμό λαχανικών και το λιωμένο σκόρδο. Τα ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μέτριου μεγέθους μπολ, ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, τη μοτσαρέλα και την σκόνη σκόρδου.
- Σπάμε το αυγό σε ένα μικρό μπολ και το χτυπάμε.
- Βουτάμε το κοτόπουλο στο αυγό και έπειτα στο μίγμα της μοτσαρέλας (που φτιάξαμε στο μέτριο μπολ), σιγουρεύοντας ότι όλο το κοτόπουλο είναι καλυμμένο.
- Τοποθετούμε το κοτόπουλο πάνω από το μίγμα υλικών που έχουμε προσθέσει στο πυρέξ.
- Ρίχνουμε από πάνω το μίγμα μοτσαρέλας που περίσσεψε και επιπλέον τριμμένο τυρί, αν επιθυμούμε. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι.
- Καλύπτουμε το πυρέξ με λαδόκολλα και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 190°C. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι η κινόα να έχει μαγειρευτεί πλήρως.
Καλή απόλαυση!😉