Κοτόπουλο με κινόα & μοτσαρέλα

Οκτ 25, 2023 | Συνταγές

Μερίδες: 6

Υλικά :

  • 1 φλιτζ. κινόα, ξεπλυμένη 
  • 1 μέτρια πράσινη πιπεριά, σε κυβάκια 
  • 1 ½ φλιτζ. μανιτάρια, κομμένα  
  • ½ φλιτζ, κρεμμύδι, ψιλοκομμένο  
  • 3 φλιτζ. σάλτσα ντομάτας 
  • 1 φλιτζ. ζωμό λαχανικών 
  • 1 κ.σ. σκόρδο λιωμένο 
  • 1 μεγάλο αυγό 
  • 2 κ.σ. αλεύρι 
  • 1 φλιτζ. τριμμένη μοτσαρέλα 
  • 2 κ.γ. σκόνη σκόρδου 
  • 450 γρ. στήθος κοτόπουλο, χωρίς δέρμα και κόκκαλα 
  • Αλατοπίπερο  

Πώς θα το φτιάξεις:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 °C και ρίχνουμε μαγειρικό σπρέι σε ένα πυρέξ διαστάσεων 25 εκ. x 35 εκ.  
  2. Τοποθετούμε την κινόα (που δεν έχει μαγειρευτεί) στο πυρέξ και έπειτα προσθέτουμε από πάνω τα λαχανικά. 
  3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε και τη σάλτσα ντομάτας, τον ζωμό λαχανικών και το λιωμένο σκόρδο. Τα ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη. 
  4. Σε ένα μέτριου μεγέθους μπολ, ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, τη μοτσαρέλα και την σκόνη σκόρδου.  
  5. Σπάμε το αυγό σε ένα μικρό μπολ και το χτυπάμε. 
  6. Βουτάμε το κοτόπουλο στο αυγό και έπειτα στο μίγμα της μοτσαρέλας (που φτιάξαμε στο μέτριο μπολ), σιγουρεύοντας ότι όλο το κοτόπουλο είναι καλυμμένο. 
  7. Τοποθετούμε το κοτόπουλο πάνω από το μίγμα υλικών που έχουμε προσθέσει στο πυρέξ.  
  8. Ρίχνουμε από πάνω το μίγμα μοτσαρέλας που περίσσεψε και επιπλέον τριμμένο τυρί, αν επιθυμούμε. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. 
  9. Καλύπτουμε το πυρέξ με λαδόκολλα και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 190°C. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι η κινόα να έχει μαγειρευτεί πλήρως. 

 

Καλή απόλαυση!😉