Κολοκυθόσουπα Βελουτέ

Οκτ 25, 2021 | Συνταγές

Υλικά: 

    • 1 κιλό καθαρισμένη κίτρινη κολοκύθα
    • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
    • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 σκελίδα σκόρδο
    • ½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
    • ½ κ.γ. καστανή ζάχαρη
    • 1 πρέζα κύμινο
    • 250 γρ. ζωμό λαχανικών
    • Στραγγιστό γιαούρτι ( για το σερβίρισμα, 1 κ.σ./ μερίδα)
    • Αλάτι, πιπέρι

Πώς θα το φτιάξεις:

  1. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια ή στα 8.
  2. Καθαρίζουμε την σκελίδα του σκόρδου και την διατηρούμε ολόκληρη.
  3. Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με σκόρδο για 3 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε την ζάχαρη, την πάπρικα, λίγο αλάτι, πιπέρι και τα κομμάτια της κίτρινης κολοκύθας.
  5. Σοτάρουμε όλα τα υλικά της κολοκυθόσουπας για 1 λεπτό, προσθέτουμε το ζωμό και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία αρκετά.
  6. Σιγοβράζουμε την σούπα κολοκύθας με κλειστό καπάκι για 20-25 λεπτά και ενδιάμεσα την ανακατεύουμε 2 φορές.
  7. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία της κουζίνας και χτυπάμε καλά τη σούπα κολοκύθας με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να αποκτήσουμε την πιο απαλή βελουτέ κολοκυθόσουπα.
  8. Σερβίρουμε τη κολοκυθόσουπα και σε κάθε πιάτο προσθέτουμε μια μεγάλη κουταλιά γιαούρτι.

Καλή απόλαυση!😉