Υλικά:
-
- 1 κιλό καθαρισμένη κίτρινη κολοκύθα
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- ½ κ.γ. καστανή ζάχαρη
- 1 πρέζα κύμινο
- 250 γρ. ζωμό λαχανικών
- Στραγγιστό γιαούρτι ( για το σερβίρισμα, 1 κ.σ./ μερίδα)
- Αλάτι, πιπέρι
Πώς θα το φτιάξεις:
- Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια ή στα 8.
- Καθαρίζουμε την σκελίδα του σκόρδου και την διατηρούμε ολόκληρη.
- Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με σκόρδο για 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε την ζάχαρη, την πάπρικα, λίγο αλάτι, πιπέρι και τα κομμάτια της κίτρινης κολοκύθας.
- Σοτάρουμε όλα τα υλικά της κολοκυθόσουπας για 1 λεπτό, προσθέτουμε το ζωμό και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία αρκετά.
- Σιγοβράζουμε την σούπα κολοκύθας με κλειστό καπάκι για 20-25 λεπτά και ενδιάμεσα την ανακατεύουμε 2 φορές.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία της κουζίνας και χτυπάμε καλά τη σούπα κολοκύθας με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να αποκτήσουμε την πιο απαλή βελουτέ κολοκυθόσουπα.
- Σερβίρουμε τη κολοκυθόσουπα και σε κάθε πιάτο προσθέτουμε μια μεγάλη κουταλιά γιαούρτι.
Καλή απόλαυση!😉