Ζεστό ψωμί με πέστο σπανάκι

Οκτ 11, 2021 | Συνταγές

Υλικά ( για την ζύμη): 

    • 500 γρ αλεύρι
    • 1 φακελάκι μαγιά
    • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
    • 1/2 κ.γ. αλάτι
    • 280 γρ χλιαρό νερό

Για το πέστο: 

    • 80 γρ σπανάκι baby
    • 70 γρ αμύγδαλα ή κουκουνάρι
    • 120 γρ. ελαιόλαδο
    • 1-2 σκελίδες σκόρδο

Πώς θα το φτιάξεις:

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ζυμάρι, το πλάθουμε σε μπαλίτσα, και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο για να μην ξεραθεί.
  2. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα.
  3. Όσο περιμένουμε να φουσκώσει το ζυμάρι χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά για το πέστο.
  4. Αφού φουσκώσει το ζυμάρι, το ανοίγουμε με το πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα και αλείφουμε το πέστο, ώστε να χωρέσει όλο. Το τυλίγουμε σε ρολό. το τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
  • Μπορείτε να το συνδυάσετε με cottage cheese.

Καλή απόλαυση!😉