Υλικά :
- 1 φλιτζ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
- 2 κ.σ. φυστικοβούτυρο
- λίγο αλάτι
- νερό με το κουταλάκι ( αν χρειάζεται)
- 1/2 φλιτζ. σταγόνες σοκολάτας
- 1/2 κ.γ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
Πώς θα το φτιάξεις:
- Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τους χουρμάδες, το φυστικοβούτυρο, το αλάτι και λίγο νερό αν χρειάζεται. Πρέπει το μίγμα καραμέλας να κολλάει και να μπορεί να πλαστεί σε μικρά μπαλάκια.
- Βάζουμε την καραμέλα σε ένα μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
- Πλάθουμε σε μικρές μπαλίτσες και τα ξαναβάζουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο να παγώσουν.
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα.
- Χρησιμοποιώντας οδοντογλυφίδες βουτάμε τις μπουκίτσες στη λιωμένη σοκολάτα, και τα βάζουμε σε ένα πιάτο με λαδόκολα.
- Τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν και τα καταναλώνουμε από εκεί. Μπορούν να διατηρηθούν μέχρι 2 εβδομάδες.
Καλή απόλαυση!😉